1) Skjenk drikke til forretten ->Høyre side
2) Server forrett-Amerikansk servering ->Høyre side
3) Rydd ut tallerkener med bestikk ->Høyre side
4) Skjek drikke til hovedrett ->Høyre side
5) Sett på varme tallerkener til hovedrett ->Høyre side
6) Sett inn poteter, saus og annet ->Høyre side -gjestene sender det
7) Server hovedrett - Fransk/Engelsk servering->Venstre side , tamed fatet ut når alle har fått
Fransk serveringKommer fra Frankrike. Ved denne serveringen byr servitøren fram fatet for gjestene, som forsyner seg med det dem ønsker. Ulempen med denne serveringen er at det er vanskelig å beregne hvor mye den enkelte spiser.
Engelsk serveringHer er det servitøren som forsyner gjesten. Da er det beregnet på forhånd hvor mye gjestene skal ha.
Amerikansk serveringKanskje mest brukt. Maten blir anrettet på tallerken på kjøkkenet, blir ofte bare kalt tallerken servering. Alt blir lagt på tallerkenen på kjøkkenet. Unntaket kan være saus, brød eller annet.
Russisk serveringDenne serverings måten er mye brukt ved flambering og transjering. Det vil si at maten blir tilbrett eller lagt på tallerken foran gjestene. Dette er en servering som skaper god atmosfære med krever en del mer forberedelser.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar